ISPORUKA I POVRAT ROBE


ISPORUKA ROBE


Način i trošak te obrada narudžbe dostave

Trenutno dostavljamo samo u Hrvatskoj putem dostavne službe DPD Hrvatska

Cijena dostave:

do 2 kg                 30,00 kn

2 do 5kg               35,00 kn

5 do 10 kg            40,00 kn

10 do 20 kg          65,00 kn

20 do 31,5 kg      100,00 kn

Dostava za narudžbe kojima je vrijednost veća od 1.500,00 kn je besplatna.

DPD prema važećem cjeniku vrši dostavu na sve otoke koji su mostom povezni s kopnom.

Na ostale otoke vrši dostavu uz doplatu od 43,75 kn po paketu.

Pakiranje i slanje paketa

Pakete šaljemo a najkasnije 5. dan od primljene uplate.

Ukoliko nismo u mogućnosti poslati naručenu robu u navedenom roku od 5 dana, o istome ćemo Vas obavijestiti i u dogovoru s Vama poslati naručenu robu čim će to biti moguće. 


POVRAT ROBE


Obrada oštećenih pošiljki (naknade)

Ukoliko utvrdite da je artikl ili pošiljka fizički oštećena, u njoj nedostaje sadržaj ili pokazuje znakove otvaranja, potrebno je pokrenuti postupak za naknadu štete. Ako je paket naizgled oštećen i vidljivo je oštećenje robe (rasuta roba iz originalnog pakiranja…) možete odbiti preuzimanje paketa, te će takav paket biti vraćen pošiljatelju. U slučaju vraćanja paketa radi oštećenja, odmah po primitku takvog paketa poslat ćemo Vam novi paket sa Vašom narudžbom. U slučaju odbijanja preuzimanja paketa, molim da nas o tome odmah obavijestite.

U slučaju preuzetih pošiljaka u kojima je nakon otvaranja paketa ustanovljeno oštećenje originalnih pakiranja ili rasutog, razbijenog itd. proizvoda, molim da nas o istome odmah po saznanju obavijestite putem emaila: webshop@saponia.hr, te priložite dokaz (fotografiju proizvoda, pakiranja i etiketu pošiljke).

U slučaju bilo kakvih nedostataka ili reklamacija u vezi s dostavom molim da nas obavijestite na email: webshop@saponia.hr  kako bi nadomjestili oštećeni proizvod ili na drugi način dogovorili obeštećenje.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije plaćanja ili primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine.

Kupac ima pravo vratiti proizvode u roku 14 dana od dana primitka proizvoda, bez navođenja razloga povrata.

Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.

Troškove povrata robe do Prodavatelja snosi kupac.

Proizvod koji Kupac šalje na reklamaciju mora kao prilog sadržavati račun za taj proizvod koji je dobio prilikom kupnje i obrazac za raskid ugovora kojeg možete skinuti OVDJE.

Ukoliko u roku od 14 dana po preuzimanju robe Kupac ne pošalje pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena i da ste zadovoljni sa proizvodom. U slučaju povrata i zamjene ispravne robe zbog osobne greške, a ne zbog greške handysept.eu, proizvodi moraju biti u originalnoj ambalaži. Trošak povrata ispravne robe snosi kupac.

O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem na email: webshop@saponia.hr

U slučaju opravdanog zahtjeva za povrat ili reklamacije, Prodavatelj će najkasnije u roku 14 dana od primitka pošiljke sa vraćenim ili reklamiranim proizvodima na transakcijski račun Kupca uplatiti iznos u prodajnoj vrijednosti vraćenog ili reklamiranog proizvoda.