IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI PODATAKA

Saponia d.d., M. Gupca 2, 31000 Osijek, OIB 37879152548 (dalje Saponia) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.handysept.eu u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Saponia se obvezuje zaštititi privatnost podataka koji se prikupljaju prilikom Vaše posjete ovoj internetskoj stranici i Vaših osobnih podataka prikupljenih temeljem Vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca, te Vas upoznaje sa svrhom njihova prikupljanja, načinom njihove obrade i zaštite i pravima koja Vam vezano uz tu obradu pripadaju.

Ovu internetsku stranicu možete koristiti i bez otkrivanja vaših podataka. Niste zakonski ili ugovorno obvezni dati na raspolaganje svoje osobne podatke. Ukoliko želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki vašeg preglednika, ali bi to moglo rezultirati time da internetska stranica neće raditi kako treba ili će vam pristup određenom sadržaju biti onemogućen.

Podaci koji se prikupljaju prilikom Vaše posjete ovoj internetskoj stranici

O kolačićima 

Kolačići su skup informacija koje u obliku tekstovne datoteke na Vaše računalo, tablet ili mobilni telefon sprema ova internetska stranica kada ju posjetite. Internetska stranica može povući te kolačiće s Vašeg internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome i sl.) svaki put kada ju posjetite kako bi Vas prepoznala i prilagodila vam svoj sadržaj. Kolačići u pravilu ne sadrže niti jednu informaciju putem koje bi se moglo identificirati osobu, ali se koriste kako bi se identificirali preglednik ili računalo. Ova internetska stranica putem kolačića ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem uređaju.

Podaci koji se prikupljaju putem kolačića su: informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, vremenu vaše posjete, korištenju funkcija koje ova stranica omogućava, učestalosti pristupanja ovoj internetskoj stranici, oznaci datoteka kojima ste pristupili, količini prenesenih podataka i internetskim stranicama kojima ste pristupili putem ove internetske stranice.

Vrste kolačića koje ova web stranica koristi

Nužno potrebni – obavezni kolačići (uvijek aktivni) - nužni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na Vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi Vas mogle identificirati.

Statistički kolačići - (mogu se isključiti) - kolačići kojima možemo mjeriti korištenje web stranice. Kako bismo utvrdili koji su dijelovi web stranice najzanimljiviji našim posjetiteljima, kontinuirano pokušavamo uz pomoć softvera trećih osoba izmjeriti koliko posjetitelja dolazi na našu web stranicu i ono što se najviše prati na njima. Za to koristimo kolačiće.

Statistike se generiraju iz podataka koje prikupljamo. Ove statistike daju nam uvid u to koliko često je naša web stranica posjećena, gdje točno posjetitelji troše najviše vremena. To nam omogućuje da vam struktura, navigacija i sadržaj web stranice budu što zanimljiviji i jednostavniji za korištenje. Ne prosljeđujemo statističke i druge izvještaje trećim osobama.

Koristimo kolačiće za:

  • praćenje broja posjetitelja na našim web stranicama
  • praćenje vremena koje svaki posjetitelj provede na našim stranicama
  • određivanje redoslijeda kojim posjetitelj posjećuje različite stranice naše web stranice
  • procjenu koje dijelove naše stranice treba prilagoditi
  • optimizaciju web stranice

Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog doživljaja i prikupljanje statističkih podataka o posjetama. Temeljem tako dobivenih podataka lakše prilagođavamo sadržaj i mogućnosti internetske stranice Vašim potrebama, a ujedno provjeravamo učinkovitost prikazivanja njenih sadržaja i oglasa. Interakcija vas kao korisnika i same internetske stranice brža je i jednostavnija uz pomoć kolačića. Pomoću njih, internetska stranica pamti postavke i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme i pregledavanje stranice čini učinkovitijim i ugodnijim.

Google Analytics usluga

Saponia d.d. Osijek korisnik je usluge Google Analytics putem koje analizira podatke prikupljene vašim korištenjem ove internetske stranice. Također, Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google) kao vlasnik te usluge koristi te podatke i u svrhu poboljšanja svojih usluga.

Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

VAŠE POSTAVKE ZA INSTALIRANJE KOLAČIĆA NA NAŠOJ INTERNETSKOJ STRANICI KAO I KOMPLETAN PREGLED SVIH KOLAČIĆA KOJI SE UČITAVANJU SU VAM UVIJEK DOSTUPNI NA DNU NAŠE INTERNET STRANICE POD OPCIJOM "POSTAVKE KOLAČIĆA".

Izjava o korištenju WSPay-a

handysept.eu koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

  • Ime i prezime
  • E-mail
  • Telefon
  • Adresa
  • Mjesto
  • Poštanski broj
  • Država
  • Vrsta kartice
  • Broj kartice
  • Vrijeme trajanja kartice
  • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.
 

Osobni podaci prikupljeni temeljem vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca

To može biti e-mail adresa, ime, telefon, adresa za dostavu odnosno informacije koje su neophodne kako bismo korisniku dostavili proizvod/uslugu ili kako bismo poboljšali korisničko iskustvo. Informacije čuvamo s ciljem da bi korisnici mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na stranici. Ove informacije podrazumijevaju korisnikovo ime i  e-mail adresu.


Svrha obrade osobnih podataka

  • primanje narudžbi
  • kontaktiranje naručitelja
  • komunikacija sa zainteresiranim strankama
  • provjera uplata
  • poslovna komunikacija
  • slanje novosti o proizvodima i uslugama
  • isporuka naručenih dobara     


Mogućnost izbora

Općenito, možete koristiti ovu internetsku stranicu i bez otkrivanja Vaših podataka. Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam ih temeljem Vaše izričite privole učinite dostupnim. Ukoliko je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni nekom od naših partnera koji ih za nas obrađuju u svojstvu Izvršitelja obrade, npr. radi naplate naručene robe.


Rokovi obrade

Podaci prikupljeni putem kolačića brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete.

Podaci prikupljeni temeljem putem predviđenih obrazaca brišu se nakon proteka roka na koji ste pristali da se oni obrađuju, odnosno nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.


Obrasci koje možete ispuniti na našim stranicama:

Upiti i reklamacije

Ukoliko nam se obratite s Vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na Vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati. Osobni podatci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga Vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

Prava vas kao ispitanika

Prava koja Vam pripadaju s obzirom na vaše osobne podatke prikupljene putem ove internetske stranice su:

  • pravo povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka (takvo povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja),
  • pravo na pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, njihovo brisanje i ograničavanje njihove obrade,
  • pravo na ulaganje prigovora na obradu,
  • pravo na prenosivost podataka,
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu.

Ukoliko imate pitanja vezana uz Vaše podatke prikupljene korištenjem ove internetske stranice ili kakvih zahtjeva obratite nam se:

  1. E-mailom: gdpr@saponia.hr
  2. Telefonom: + 385 31 513 711
  3. Poštom na adresu: M. Gupca 2, 31000 Osijek

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrjeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt: AZOP, Martićeva ulica 14, HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr.