PRAVILA I UVJETI KORIŠTENJA

Web trgovinom handysept.eu (u daljnjem tekstu „trgovina“) upravlja tvrtka Saponia d.d. Matije Gupca 2,31000 Osijek, Hrvatska e-mail: webshop@saponia.hr tel: +385 31 513 514  MBS 03002225 OIB: 37879152548, koji je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu prodavatelj ili handysept.eu).

Korištenjem ove internet stanice korisnik se slaže da je u potpunosti upoznat i suglasan s uvjetima navedenim na ovoj stranici kao i s uvjetima u Izjavi o zaštiti osobnih podataka. Ukoliko se korisnik s uvjetima ne slaže, ne bi trebao koristiti web stranicu.

Sklapanje Ugovora

Ispravno popunjavanje obrasca za naručivanje od strane kupaca u Internet trgovini, te potvrda narudžbe proizvoda dodanih u vritualnu košaricu (odabirom tipke "NARUČI"), smatra se osnovnim i nužnim uvjetom za realizaciju narudžbe. Tim činom kupac stupa u pravno obvezujuću narudžbu proizvoda koje je odabrao. Nakon podnošenja narudžbe kupac će odmah primiti e-mail potvrdu o primitku narudžbe. Na ovaj način kupac i prodavatelj sklapaju kupoprodajni ugovor. U slučaju da kupac ne zaprimi pisanu potvrdu primitka narudžbe, smatra se da kupoprodajni ugovor nije zaključen. Kupoprodajni ugovor se automatski raskida u slučaju da kupac ne podmiri iznos kupnje prema prodavaču unutar 30 dana od datuma narudžbe. U specifičnim slučajevima prodavatelj zadržava svoje pravo da prekine ugovor bez navođenja razloga. U tom slučaju prodavatelj je dužan obavijestiti kupca o toj odluci unutar 3 radna dana. Sklapanje Ugovora smatra se jednakim razumijevanju i prihvaćanju svih odredbi ovih propisa.

Isporuka proizvoda

Svi naručeni proizvodi bit će isporučeni na adresu upisanu u obrazac za naručivanje, ili ako kupac ima više adresa, tada na adresu odabranu od strane kupca kao „adresa isporuke“. Kupac je jedini odgovoran za ispravnost podataka upisanih u obrazac za naručivanje. Prodavatelj će proslijediti naručene proizvode unutar pet radnih dana od datuma primitka narudžbe. Naručeni proizvodi isporučuju se putem tvrtke DPD Hrvatska. Prodavatelj zadržava pravo realizirati isporuku i pomoću drugih dobavljača dostavnih usluga. Cijene isporuke su predočene kupcu na stranici završetka narudžbe, te ovise o destinaciji isporuke. Vrijeme realizacije isporuke ovisi o destinaciji,  prikazano je na Internet stranici „Isporuke i Povrat“ i samo je informativnog, ne i obvezujućeg sadržaja. Precizni troškovi dostave će se automatski obračunati na obrascu narudžbe, te će biti dodani na vrijednost narudžbe.

Cijene i uvjeti plaćanja

Sve cijene uključuju PDV, osim ako je izričito navedeno drugačije. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost.

Unatoč naporima da osiguramo najažurnije i najtočnije podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. U tom slučaju, ali i u slučaju da se cijena artikla promijeni tijekom obrade narudžbe, Saponia će omogućiti kupcu odustajanje od kupnje.

Popusti, promotivni kodovi u pravilu se ne zbrajaju. Popust kod pojedinačnog artikla i promotivni kod također se ne zbrajaju. Kodovi bonusa za popust ne mogu se zamijeniti za gotovinu.

Proizvode  naručene putem Internet trgovine Prodavatelj šalje isključivo nakon primitka uplate. Prodavatelj prihvaća plaćanje kreditnim karticama putem sustava WSPay.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.


Izjava o ograničenju odgovornosti

Saponia d.d. kao ni jedna treća osoba povezana s njom ne mogu ni na koji način jamčiti za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.

Korisnik se slaže i potvrđuje da Saponia d.d. nije odgovorna za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o ograničenju odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom.

Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki koje je kreirao prilikom korištenja web stranice handysept.eu. Saponia d.d. zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice i/ili Izjavu o zaštiti podataka. Korisnike savjetujemo da periodički pročitaju uvjete korištenja i uvjete o zaštiti osobnih podataka.

Saponia d.d.  zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja. U slučaju da dođe do promijene Uvjeta korištenja i/ili Izjave o zaštiti podataka, a korisnik nastavi koristiti internetske stranice, smatra se da prihvaća Uvjete korištenja i Izjavu o zaštiti podataka u izmijenjenom obliku.

Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme.

Sadržaj koji se nalazi na internetskim stranicama handysept.eu u vlasništvu je tvrke Saponia d.d. te je kao takav zaštićen zakonom, ili se koristi sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Zabranjeno je bilo kakvo kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Saponia d.d. Saponia d. d. može raskinuti poslovni odnos s korisnikom u bilo kojem trenutku i zadržava pravo odmah ukinuti korisničke račune korisnika u slučaju ponašanja korisnika koje Saponia d. d. smatra neprihvatljivim.

U slučaju da je neka od stavki ovih uvjeta korištenja ništavna, takva ništavnost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih uvjeta, te će preostali dijelovi ovih Uvjeta ostati na snazi, a ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja po smislu i pravnoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.

Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Osijeku i rješava se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.